mandag 6. desember 2010

Så gjør vi så når vi vasker vårt tøy - luke nr 6

Så gjør vi så når vi vasker vårt tøy
vasker vårt tøy
vasker vårt tøy
så gjør vi så når vi vasker vårt tøy
tidlig en mandagsmorgen

Så går vi rundt om en enebærbusk....
enebærbusk
enebærbusk
så går vi rundt om en enebærbusk
tidlig en mandagsmorgen  ♫

Nå er det vel dags å se til at alle juledukene er flekkfrie og klare til den store høytiden. Eller kanskje du er slik som jeg hvert år har planer (eller urealistiske ønsker) om å bli: Vasker og stryker alle dukene og legger de pent bort slik at de er klare til neste jul. Jeg klarer det sånn delvis, men det er alltid noen som, nåja....

Dette gamle vaskebrettet fra slutten av 1800-tallet fikk jeg tak i på en webloppis. Det er veldig pent brukt, og som pensjonert "arbeider" får det stå på stas inne på badet.Her er det pyntet til jul som seg hør og bør. Du får se mer fra samme webloppis om noen dager...noe er på tur over grensen nå + at at noe blir sendt rett over helgen. Ann-Cathrin har såååå mye fint så jeg fleiper med at jeg kan bare begynne å sette over penger til henne hver lønningsdag - for det er så pussig, de tingene jeg har vært på utkikk etter har det med å dukke opp på hennes webloppis. Men det er kanskje ofte sånn at en har noen få butikker hvor en liker det meste de har - og da har en kanskje lik smak som den som kjøper inn - :-) 

Denne veska under her skal også få være pynt på badet. Har ikke helt funnet ut hva jeg skal ha i den så enn så lenge får denne nissefaren sitte der:
Barndomsminne!
Gus' hjørne: Her får dere et nyttig tips: Her i huset får de ofte stearin på dukene, og da får de det vekk slik: 
Hun koker opp en kanne med vann. Legger det som skal befries for stearin over vasken og heller vannet ganske sakte over. Stearinen smelter omgående og renner av. Hun legger husholdningspapir over hullene i vasken. Det skal visst samle opp stearinen slik at den ikke stivner til igjen nede i rørene. Fungerer visst utmerket! -lig hilsen Gus.I dag er det en musikklenke til enebærbusk.
 
Nå er det bare to hele arbeidsuker igjen før det er juleferie, jeg håper du kommer innom kalenderen min i morgen også. Følg med, følg med..... og takk for alle hyggelige kommentarer :-) Det gjør det ekstra artig å blogge.

 


9 kommentarer:

 1. Jag antar att det är en sång i början av ditt inlägg?
  Fin tvättbräda du har!
  Väskan med bambuhandtagen påminner mej om väskorna vi virkade i skolan på sextitalet! Jag har min i ngn gömma. Fint med tomten i!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så fine juleinnlegg du har! Koser meg skikkelig med å lese dem :)
  Takk for tips fra Gus om fjerning av stearin - jeg har fått stearin på adventsduken min, så dette skal prøves ut. Har bare prøvd med frysing før og syns ikke det fungerer så bra...
  Ha en fin mandag!
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 3. Hello i luken :)
  Koselige ord inne hos meg da:)
  ..Og Jamså klart kan du link eog låne bilde fra bloggen min, bare koselig :)

  SvarSlett
 4. web-loppis er topp! Flott vaskebrett du fant. Og kjempekoselig å høre at han ble glad for synstesten =) Er du sikker på at du vi ramme den inn da? Den er veldig kul å henge rett på veggen sånn den er, men det er jo smak og behag da...

  SvarSlett
 5. Olal her er det julestemning:) syns headeren din er så fin:)

  Ha en deilig kveld!
  Klemmer

  SvarSlett
 6. Koselig !
  Takk for tips ang. stearin.
  Det skal prøves !
  Ha en fin kveld videre.
  Klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 7. Åååå - herlig vaskebrett! Akkurat et sånt jeg drømmer om å ha på badet... ;-) Har ikke hørt om den webloppis`en før... Må kanskje testes ut?

  Tusen takk for supert tips ang. stearin!! Har dessverre kastet mange duker pga det opp igjennom... Men egentlig høres det jo veldig logisk ut; varmt vann er jo alltid det som funker mest... Da er jeg rustet til jula med godt råd - så smart julekalender du har! Her er det liksom "litt av hvert" - koser meg skikkelig med den!

  Ha en fin kveld, da! :-)

  SvarSlett
 8. For et flott vaskebrett. Det var kjempefint!

  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 9. enig at hjemme jeg viste frem på søndag var fint:-) Tusen takk for stearins tipset, det skal jeg prøve ut. Gi Gus en kos fra meg.

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)